fbpx

SSL certificaat: heb ik dat nodig?

Jij duikt helemaal in de wereld van website en webshops, want je wilt een website laten bouwen of gaat zelf aan de slag. Waarschijnlijk ben je dan in je research ook al eens SSL of SSL certificaat tegen gekomen. In deze blog vertel ik je wat meer over wat het nou eigenlijk is en of je het nodig hebt voor jouw eigen website.

Wat is SSL?

SSL is een certificaat dat het data verkeer tussen je server en browser beschermt. Het certificaat versleuteld de gegevens en de gegevens kunnen hierdoor niet onderschept worden.

Heb ik SSL nodig op mijn website?

JA, het antwoord is altijd ja. Helemaal als je een webshop hebt of een contact formulier of nieuwsbrief formulier op je website gebruikt. In alle gevallen dat je bezoekers persoonlijke gegevens achterlaten op je website is een SSL certificaat van essentieel belang.

Heb ik al SSL?

Het zou kunnen dat je zonder dat je het in de gaten hebt al SSL hebt. Je kan dit zien door het groene slotje voor je url en https:// in plaats van http://.

Ik heb nog geen SSL, hoe krijg ik het?

Je hosting provide is ook de partij waar je aanklopt voor een SSL certificaat. In de meeste gevallen zit dit inbegrepen in je pakket. Mocht je gebruik maken van WordPress, dan kan je SSL aanzetten door de plugin Really Simple SSL te gebruiken.

Veiligheid

Waarom is nou zo belangrijk voor je gebruikers/klanten, maar ook voor jezelf? Mocht onverhoopt je website gehackt worden, dan wil je niet verantwoordelijk zijn voor persoonsgegevens, die op straat liggen. Het is dus heel belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen. Een SSL certificaat draagt daar zeker aan bij!

Word je nou super blij van deze informatie? Dan is het zeker een aanraden om onze facebookpagina te liken, dan krijg je nog veel meer tips en tricks!

Ons advies

Kijk goed of je bij een hosting partij een SSL certificaat meegeleverd krijgt. Anders zou je nog voor verrassingen kunnen komen te staan als er extra kosten voor in rekening worden gebracht.

TIP: Schrijf je in voor ons webinar: “Waarom WordPress een goed idee is!” en krijg een uitgebreide demo van al het moois dat WordPress te bieden heeft.

Noraly van der Hulst

Noraly van der Hulst

Front-end developer bij Frontrend en begeleidster van Virtual Viking.
Noraly is gespecialiseerd in het maken van websites, webshops en platforms in combinatie met WordPress.

Webinar

“Waarom WordPress
een goed idee is!”

Binnenkort geven we weer het webinar
“Waarom WordPress een goed idee is!”

Wil je er graag bij zijn? Dat kan!

Cookies

Virtual Viking gebruikt cookies om de website te kunnen analyseren, technisch goed te laten werken en goed advies te kunnen geven.

Privacy policy
Instellingen